Πόλεις – Χωριά

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ

Στο νότιο τμήμα της Κρήτης, μια ώρα απόσταση από τα Χανιά βρίσκεται ένα από ωραιότερα τουριστικά θέρετρα του νομού Χανίων η Παλαιόχωρα.

Μια μικρή κωμόπολη με φιλόξενους ανθρώπους, πανέμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά και όμορφα σοκάκια με έναν παραλιακό δρόμο που σφύζει από ζωή με αρκετά εστιατόρια και café bars.

ΣΦΑΚΙΑ – ΛΟΥΤΡΟ

Αν αυτό που ζητάτε στις διακοπές σας είναι φύση, πεζοπορία, φαράγγια και μπάνιο σε πεντακάθαρα νερά, τότε η χώρα των Σφακίων είναι ο ιδανικότερος προορισμός στη Κρήτη.

Τα Σφακιά βρίσκονται στο νότιο τμήμα του νομού Χανίων σε απόσταση 75 χιλιόμετρα από τη πόλη των Χανίων.

Για όσους φτάσετε στη περιοχή, μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε το γραφικό Λουτρό το οποίο είναι χτισμένο σε ένα απάνεμο κόλπο, με ένα γαλήνιο λιμανάκι με υπέροχα εστιατόρια και ντόπιες παραδοσιακές συνταγές.

ΣΟΥΓΙΑ

Η Σούγια είναι μικρό παραθαλάσσιο χωριό νότια του νομού Χανίων σε απόσταση 60 χιλιόμετρα από τη πόλη των Χανίων. Ο αγαπημένος προορισμός για όσους αγαπούν τη φύση, το κάμπινγκ και το γυμνισμό. Η παραλία εκτείνεται σε ένα χιλιόμετρο με όμορφα παραδοσιακά ταβερνάκια.

Πολλοί έρχονται για κάμπινγκ στη παραλία χωρίς να λείπουν οι σύγχρονες τουριστικές ανέσεις.

ΘΕΡΙΣΟ

Ένα από τα ωραιότερα ορεινά χωριά της Κρήτης, όπου για να φτάσει κάποιος εκεί διασχίζει ένα υπέροχο φαράγγι περίπου 6 χιλιομέτρων. Το Θέρισο είναι ένα ιστορικό χωριό, γνωστό από τη δράση του τη περίοδο της Τουρκοκρατίας και βρίσκεται 16 χιλιόμετρα από τη πόλη των Χανίων.

Στο χωριό βρίσκονται εξαιρετικές οικογενειακές ταβέρνες, που φημίζονται για τα κρεατικά, και έχουν αναγάγει την περιοχή σε δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό ντόπιων και επισκεπτών.