Παραλίες

ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

Οι παραλίες στη Φαλάσαρνα, είναι βραβευμένες και συγκαταλέγονται στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης. Η χρυσή άμμος και τα πεντακάθαρα καταγάλανα νερά καθώς και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα καθιστούν τη Φαλάσαρνα πόλο έλξης για όλους τους επισκέπτες της Κρήτης.

Η Φαλάσαρνα βρίσκεται δυτικά της Κρήτης σε απόσταση 53 χιλιομέτρων από τη πόλη των Χανίων και είναι από τα μέρη που πρέπει κάποιος να τα επισκεφτεί όταν έρθει στη Κρήτη.

Αρκετά βράδια το καλοκαίρι οργανώνονται ωραία party.

ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ

Τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με τυρκουάζ νερά και λευκή άμμο. Βρίσκεται δυτικά του νομού Χανίων σε απόσταση 75 χιλιόμετρα από τη πόλη και είναι προστατευμένη περιοχή Natura. Το Ελαφονήσι είναι μικρό νησάκι που το χωρίζει από τη στεριά μια λιμνοθάλασσα βάθους περίπου 1 μέτρο. Η περιοχή είναι φανταστική και είναι δημιουργεί μια ατελείωτη χαρά για παιχνίδι σε μικρούς και μεγάλους.

ΚΕΔΡΟΔΑΣΟΣ

Το Κεδρόδασος από πολλούς θεωρείται ένας επίγειος παράδεισος που αποτελείται από αιωνόβια δέντρα χαμηλού ύψους σε μια φανταστική παραλία στα δυτικά των Χανίων. Η περιοχή είναι προστατευμένη Natura και βρίσκεται σε απόσταση 76 χιλιόμετρα από τη πόλη των Χανίων. Η παραλία είναι κυρίως βραχώδης με μεγάλα ανοίγματα με άμμο και είναι διάσημη για όσους τους αρέσει η κατασκήνωση στη φύση.

ΣΕΙΤΑΝ ΛΙΜΑΝΙ

Μυστικός παράδεισος για λίγους, ψαγμένους ντόπιους κυρίως ψαροτουφεκάδες, ένας μικρός κολπίσκος με καταγάλανα, διάφανα νερά και ένα άγριο βραχώδες περιβάλλον. Λωρίδα θάλασσας εισχωρεί μέσα στην ακτή δημιουργώντας μια παραδεισένια παραλία που αξίζει να δει ο κάθε επισκέπτης. Το Σεϊτάν λιμάνι βρίσκεται 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης των Χανίων.

ΜΠΑΛΟΣ - ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ

Ο Μπάλος είναι μια εξωτική παραλία – λιμνοθάλασσα και χαρακτηρίζεται ως μία από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Συχνά, πολλά περιοδικά αναφέρονται για τη λευκή άμμο, τα καταγάλανα νερά και τα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας της περιοχής. Ο Μπάλος βρίσκεται βορειοδυτικά των Χανίων και μπορεί να πάει κάποιος με μια μίνι κρουαζιέρα ή οδικώς μέχρι ένα σημείο και μετά περπατώντας.